NORMA HÖLLER BÄCKSTRÖM -

LARGER THAN LIFE

Bild 4 Norma.jpg

Spegelpaper, masonit, trä, ljusslinga 

I verket, Larger Than Life, upplever man spegelns otänkbara möjligheter i ett litet rum, större än verkligheten. Spegelns förmåga att dubblera och multiplicera erbjuder nya vinklar att se sig själv. 

 

Verket består av en låda som står på ben, lådan skapar ett litet rum vars insida är klädd i speglar. Lådans fyra sidor har olika mått och skapar en ojämn kub. En person i taget kan ta del av verket och befinna sig omringad av speglar och ljus. Genom att se sig omkring i lådan reflekteras ens bild och man får se sig själv i en oändlig reflektion. 

 

Skulpturen är ett interaktivt verk och utforskar ”infinity mirror effect”. Betraktaren blir delaktig av spegelns oändlighet och gåtfullhet. Man får se delar av sitt ansikte man tidigare inte sett. 

 

Jag intresserar mig för speglar och dess sätt att förvränga verkligheten och skapa en känsla av rum och illusion. Verket ställer frågan om hur man kan skapa en känsla av oändlighet i ett mindre utrymme och vilken känsla denna oändlighet medför? Under arbetsprocessen med skulpturen använder jag mig begrepp som illusion, reflektion, utrymme, avstånd och iakttagelse mm.

Bild 5 Norma.jpg
Bild 7 Norma.jpg
Bild 1 Norma.jpg
Bild 6 norma.png